Verhalen

Zullen we…?

Zullen we…….?
Ik ben moe!
Coronamoe misschien, maar vooral moe van het feit dat iedereen een corona- en vaccin-mening heeft. Dat we elkaar continue willen wijzen op de verschillende bronnen, verhalen, waarheden en complotten. Dat we zoeken naar negatieve verhalen waarom we iets niet moeten doen. En uit willen leggen waarom we het wel doen.
Kijk de overheid het eens fout doen…. of het erom gaat dat ze gaan vaccineren of omdat ze er te laat mee beginnen, zolang wij maar een mening kunnen uiten.
Maar de overheid zit er niet om ons kapot te maken, mensen. Het zijn door ons gekozen mannen en vrouwen, met geliefden thuis, die zich inzetten voor ons en ons land. Het zijn mensen die fouten maken, maar wel het beste proberen. Met de informatie die er nu is.
Ik zit thuis…..moe…. met een dubbele longembolie. Een cadeautje van tante Corona. 4 weken na mijn positieve test. Ik was ziek, maar niet heeeel ziek en ik was al weer aan het werk. Tot het steeds minder goed ging en dit het resultaat was. Maar ik heb geluk gehad. Ik heb de benen er met een week wel weer onder en mijn team werkt net als ik met passie en liefde, dus ze staan de families die ons nodig hebben bij zoals altijd .
In mijn werk hoor ik zoveel verhalen. Zoveel verdriet door Corona. Ja, mensen met onderliggend lijden, ouderen overlijden aan Corona. En ja, dat gebeurd ieder jaar ook met griep. EN NEE!!! Dit is geen griep. Ook niet zoals in 2018, terwijl ik dat wel lang dacht en misschien ook wel hoopte. En ja, we kunnen dan ook een mening hebben over de bezuinigingen in de gezondheidszorg etc. Want we leven in een land waar we tenslotte vrijheid van meningsuiting hebben.
Maar eerlijk gezegd snak ik even naar een maatschappij waar negatieve meningen even niet welkom zijn. Ze dragen namelijk nergens aan bij. Behalve aan onrust en ongeluk.
Moet je je laten inenten? Van mij niet.
Maar Goddank heb je een keuze.
Er is een vaccin. Dat is op zich al iets om dankbaar voor te zijn.
Maak die keuze voor jezelf. Doe het met je geweten, je geloof, je gebed, je gezonde verstand. Met wat dan ook wat bij je past.
Maar alsjeblieft ZULLEN WE ophouden om tegen elkaar de expert uit te hangen en elkaar te vertellen, te waarschuwen, over te halen of voor gek te verklaren op facebook of waar dan ook.
ZULLEN WE onze tijd beter gebruiken en elkaar weer eens bemoedigen, iets liefs sturen, een post delen over wat voor moois we meemaken? Want he, dat gebeurd namelijk ook nog ….
ZULLEN WE elkaar en elkaars mening weer gaan koesteren.
ZULLEN WE samen een ander geluid laten horen en de positieve dingen in dit leven eens onder de loep nemen, zoals we dat de laatste tijd de negatieve hebben gedaan?
Ik zal dat wel gaan doen…doe je mee?

Deel dit verhaal

Lees andere verhalen