Verhalen

Teamwork… mijn (t)rots

Teamwork…..mijn (t)rots

Niet lang geleden maakten we foto\’s met ons team. Allemaal in onze nieuwe bedrijfskleding. Om straks ook de website aan te passen en echt ieder lid van dit team kort voor te stellen. Zodat mensen zien welke gezichten ze kunnen tegenkomen tijdens een uitvaart. Dus echt iedereen moest op de foto. De dames van de laatste zorg, van de nazorg, de koffiedames, de uitvaartassistentes en inmiddels uitvaartleidsters en ook de mannen die ons zo vaak achter de schermen helpen. ieder lid van ons team. Van bijna fulltime in dienst tot af en toe een paar uurtjes hulp.

Toen ik vlak daarna deze 1e foto zag, dacht ik….. wat zijn we eigenlijk met veel. En op zo\’n moment gaat mijn hoofd dan met me aan de haal. Moet ik dit wel delen? Het zijn er wel echt veel, wat zullen de mensen wel niet denken? Beetje grootsheidwaanzin. Tenslotte zitten in dit team ook mijn man en mijn dochters en staan ook mijn ouders op de loonlijst….dan is t al snel veel. Maar….. afgelopen weken bleek juist hoe ontzettend waardevol ieder lid van dit team is. De mannen die hielpen met het zware werk. Ook met hele moeilijke dingen… Met een prachtige groep, waaronder mijn dochters, hebben we laatste zorg gegeven. En op kantoor, waar sinds kort een vaste kracht zit, ging alles door en werd ik echt ontzorgt. Ook door mijn assistentes/uitvaartleidsters werd bijna dag en nacht gewerkt. We deden dit samen.

Donderdagavond en gisteren hebben we echt met ons twaalven opgebouwd en daarna de uitvaart in goede banen proberen te leiden. En dat kon dankzij het feit dat ieder teamlid zich gewaardeerd weet. Weet dat hij/zij er toe doet of de taak nu groot of klein is. Want ik kan niet genoeg benadrukken, dat het bedrijf misschien wel mijn naam draagt. Maar dat ik niet alleen dit bedrijf ben. We zijn collega\’s die samen werken voor dezelfde Werkgever 😊
Meestal werkt een deel van het team. Ieder om de beurt en soms met ons allen tegelijk. Maar altijd om de mensen die verdriet hebben te ondersteunen.

Vandaag vraag ik me niet af wat de mensen zullen zeggen van zo\’n groot team. Vandaag ben ik alleen maar ontzettend trots.
En zet ik ieder van hen even in het zonnetje… Ze verdienen het. Door hen kan ik doen wat ik doe. Door hen kan ik mijn passie uitvoeren. Zij zijn mijn rots en dat maakt me trots!

Deel dit verhaal

Lees andere verhalen