Verhalen

Het verschil maken

Het verschil maken……
Via linkedin werd ik gefeliciteerd met mijn 5-jarige jubileum. Ik moest even denken, maar het klopt. Vijf jaar geleden op 12 oktober schreef ik Beijer Uitvaartzorg in, bij de Kamer van Koophandel. Voor mij is 1 november de dag waarop ik echt startte, maar 12-10 was wel het moment waarop ik wist dat ik het echt ging doen. Uitvaartonderneemster worden. En daar heb ik geen moment spijt van gehad.
Waarom begon ik?
Ik wilde het verschil maken.
En dat wil ik nog steeds.
Niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn dagelijks leven. Want ik heb de laatste 5 jaar vooral geleerd, dat heel veel dingen in het leven minder belangrijk worden als je verlies meemaakt.
En dat je de echt belangrijke dingen in het leven gaat waarderen. Voor mij zijn kleine dingen van grote waarde geworden en doen andere dingen er minder toe.
Ik houd van mijn gezin, familie en vrienden en zeg dat ook vaker. Doe vaker leuke dingen en probeer het positieve uit elke dag te halen.
Ik ben dankbaar voor wie ik mag zijn, voor wat ik mag doen en voor de mensen om mij heen. Ik voel me ontzettend gezegend.
En….dat moest ik echt even opschrijven vandaag.
Want ik wil het verschil blijven maken. Gewoon door mezelf te zijn. Door iedereen met een glimlach te benaderen. Het goede in mensen te blijven zien en een beetje Licht uit te blijven delen in het donker.
Soms is dat een uitdaging. Want het lijkt wel alsof we juist nu in deze tijd elkaar maar willen overtuigen van ons eigen gelijk, zonder naar de ander te luisteren. Alsof we de verschillen tussen ons mensen willen benadrukken…
En daar gaat \’t mis. Want ja, we zijn allemaal verschillend en zo denken we dus ook. Maar uiteindelijk zijn we niet gemaakt om elkaar op onze verschillen te wijzen, maar om het verschil te maken!
Ik probeer op mijn manier, op mijn plekje in de wereld het verschil te maken. En hoewel ik te maken heb met mensen en hun verdriet, maakt dit werk mij echt gelukkig. Er voor een ander kunnen zijn, ze de hand reiken, helpen, naar ze luisteren en soms zelfs woorden geven aan emoties die ze zelf niet kunnen omschrijven…..
Vandaag dank ik extra voor voor al het mooie wat er nog steeds is in dit leven.
Want ik geloof dat als we het mooie in elkaar blijven zien, dat we dan het verschil maken.
En dat wil ik heel graag blijven doen.

Deel dit verhaal

Lees andere verhalen