Biografie

Ik ben Simone Beijer – Schreuder, geboren op 14 september 1975 in Rhenen en opgegroeid in Veenendaal. Op mijn twintigste trouwde ik met Geurt en samen hebben we twee dochters Ilse (1999), Janine (2003) en een stilgeboren zoon Stan (2000). We wonen sinds ons huwelijk in Renswoude, waar ook mijn bedrijven gevestigd zijn.

Ik ben gezegend met het talent om emoties, van mezelf maar zeker ook van anderen, onder woorden te kunnen brengen. Ik heb mijn hele leven al geschreven en gesproken, als journaliste voor verschillende kranten, als trouwambtenaar en uitvaartspreekster.

Inmiddels geef ik trainingen en lezingen over onder andere rouw bij kinderen en stilgeboorte.
Maar wat ik het allerliefste doe is de Bijbel openen en woorden van waarheid en kracht spreken over mensen op christelijke bijeenkomsten zoals kerkdiensten, vrouwendagen, alphaweekenden en verschillende conferenties.

Ik ben ondernemer, maar de stappen die ik in mijn leven heb gezet, zowel zakelijk als privé, komen voort uit een overtuiging dat God mijn leven leidt en richting geeft, dat ik Zijn stem mag verstaan en hiervan mag getuigen. Daarom heb ik een boek geschreven met de titel Boven Natuurlijk, over wandelen met God in de gaven van de Geest.

Sinds de stilgeboorte van ons zoontje Stan had ik het gevoel dat ik ooit in de uitvaarten wilde gaan werken. In 2015 nam ik de stap om dit te gaan doen en begon als zelfstandig uitvaartonderneemster onder de naam Simone Beijer Uitvaartzorg. Met als doel juist daar Licht brengen waar het op zijn donkerst is, midden in de rouw. Inmiddels is Beijer Uitvaartzorg, zoals het nu heet, uitgegroeid tot een groot bedrijf wat in de Gelderse vallei en op de Veluwe werkzaam is. Waar we met name ook bekend staan op de liefdevolle en speciale aandacht voor kinderen tijdens een uitvaart. Ook Geurt en onze dochters werken in dit bedrijf.

Vanuit mijn passie voor schrijven en kinderen en rouw ontstonden meerdere (kinder)boeken zoals ‘Als je dood gaat verhuis je’ en ‘Doodeenvoudig’. Om deze uit te brengen ontstond Uitgeverij Beijer. Ook mijn dochter Janine schreef een kinderboek met als titel ‘Stil! mijn broertje slaapt niet, maar is Stilgeboren’ (er is ook een zusje versie). De boeken zijn er inmiddels in Nederlands, Vlaams en Frans en zijn verkrijgbaar in Nederland, België en Frankrijk.

Door de ervaring die ik heb met het begeleiden van kinderen en jonge mensen in rouw ontstond het verlangen om een opleidingscentrum te starten onder de naam Regalia coaching & opleidingen.  Samen met een opleidingsdeskundige, psycholoog en dochter Ilse die HBO-verpleegkundige is, stelde ik trainingen en masterclasses samen die uitvaartleiders, maar ook zorgmedewerkers, verloskundigen, kraamverpleegkundigen, rouwcoaches en leerkrachten helpen de kennis die er is te verdiepen en uit te breiden, om zo samen het taboe en de angst voor de dood weg te halen en bespreekbaar te maken.

De naam Regalia is bewust gekozen. Regalia zijn de kroonjuwelen, de attributen waar een Koningskind mee mag regeren. Zo sta ik ook in het leven. Vanuit de identiteit dat ik een dochter ben van de Hoogste Koning, wil ik regeren over de duisternis die de dood met zich meebrengt. Maar wat ik vooral wil is dat anderen dit ook gaan doen en dat Rouw en Verlies over niemand de regie meer zullen kunnen houden.

Vanuit de vraag naar verhalen en met de overtuiging dat het belangrijk is om te blijven praten over degenen die je mist startte ik onder Simone Beijer Media een podcastserie met de naam “Leven na(ast) de dood”. Hierin voer ik gesprekken met ouders van (Stilgeboren) kinderen, jonge weduwen en weduwnaars, kinderen die hun vader of moeder kwijt zijn en jonge mensen die een broer, zus of vriend of vriendin moeten missen.

Ik ben oprichtster en voorzitter van Stichting Bitja (wat dochter van God betekent). Wij organiseerden tien jaar lang vrouwendagen waar ik zelf sprak met het doel om mensen op een laagdrempelige manier te helpen God beter te leren kennen.Door corona kwamen de activiteiten van de stichting op een laag pitje, maar inmiddels zijn we weer volop in beweging en organiseren we de komende tijd trainingen, Bijbelstudies, Alphacursussen en conferenties voor vrouwen, mannen en jongeren.

Ik leef het liefst zoals het kinderliedje zegt: “Laat zo je Licht maar schijnen, in alles wat je doet. Zodat de mensen zeggen: God is goed!”

Wil jij mij boeken voor een lezing of spreekbeurt of heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met me op.

Contact